Mamele care cerșesc împreună cu copiii lor riscă să fie decăzute din drepturi părintești
25 Martie 2019 17:15
 Mamele care cerșesc împreună cu copiii lor riscă să fie decăzute din drepturi părintești, transmite Politics.MD cu referire la moldpres.md.

Atenționarea vine din partea șefei Direcției pentru protecția drepturilor copilului a Primăriei Chișinău, Lucia Caciuc, și a fost făcută în contextul în care odată cu încălzirea vremii numărul cerșetorilor de pe străzile capitalei este în creștere.

Lucia Caciuc a specificat că procedura de decădere din drepturi părintești este destul de complicată. Potrivit sursei citate, majoritatea femeilor cu copii care cerșesc în această perioadă pe străzile capitalei nu sunt din Chișinău, ci din alte localități ale țării. „Mamele chiar și-au făcut din asta o sursă suplimentară de existență și când încerci să le explici că nu este cazul să stea în stradă - ne arată banii, uneori și sute de lei pe care le câștigă. Este foarte complicat să acționăm, deoarece dacă mama și copilul au acte, iar minorul este îngrijit, atunci noi nu putem să intervenim”, a spus Lucia Caciuc, la ședința săptămânală a serviciilor primăriei. Ea a precizat că problema va exista atât timp cât oamenii vor continua să ofere bani cerșetorilor.

Șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate, Carolina Olaru, a spus că de cele mai dese ori cerșetorii refuză categoric să fie ajutați.

Ruslan Codreanu, primar general interimar al capitalei, a specificat că cerșitul a devenit un business pentru unele persoane. În situația creată, o soluție ar fi interzicerea strictă a cerșitului și crearea serviciilor de susținere a familiilor vulnerabile, a opinat Codreanu.

Comentarii: 0  
 
TAGURI