Șoferi sancționați pentru comportament agresiv în trafic
12 Aprilie 2019 17:15
Timp de trei luni de la intrarea în vigoare a prevederilor legale cu privire la comportamentul agresiv în traficul rutier, au fost sancţionaţi cinci şoferi, patru dintre care anul curent. Participanţii la trafic sunt îndemnaţi să denunţe aceste cazuri, întrucât comportamentele agresive pot genera chiar şi accidente cu consecinţe fatale, transmite Democracy.MD.

Comportamentul agresiv în trafic se recunoaşte prin manevrele care creează neîntemeiat obstacole circulaţiei şi prejudiciază drepturile altor participanţi la trafic.

Este vorba despre deplasarea succesivă, neregulamentară, de pe o bandă de circulaţie pe alta în scopul ocolirii vehiculelor, frânarea bruscă sau claxonarea abuzivă, ameninţările sau gesturile obscene în trafic, precum şi agresarea conducătorului prin apropierea excesivă din spate sau lateral, în mod repetat sau continuu. Încălcare este considerată şi folosirea repetată a semnalelor sonore sau luminoase pentru determina conducătorul vehiculului care circulă regulamentar în faţă să elibereze în mod nejustificat banda de circulaţie.

Potrivit prevederilor, comportamentul agresiv se sancţionează cu amendă de până la trei mii de lei, şase puncte de penalizare sau chiar 30 de zile arest contravenţional. Iar în funcţie de gravitatea consecinţelor, răspunderea poate fi şi penală.

Comentarii: 0  
 
TAGURI