Record de audienţă pentru „Game of Thrones” - 17,4 milioane de americani au urmărit debutul sezonului final
16 Aprilie 2019 13:15
Aproximativ 17,4 milioane de americani au urmărit primul episod din sezonul final al serialului „Game of Thrones”, un record de audienţă pentru saga medievală, a anunţat luni postul de televiziune HBO, transmite Reuters, potrivit Agerpres. 

Conform HBO, audienţele înregistrate duminică de postul de televiziune american împreună cu numărul celor care au urmărit serialul pe aplicaţiile HBO GO şi HBO NOW au depăşit recordul precedent de telespectatori, respectiv 16,9 milioane, înregistrat în timpul ultimului episod al celui de-al şaptelea sezon, difuzat în urmă cu doi ani. 
 
Pe reţelele de socializare, premiera de duminică a fost, de asemenea, cel mai discutat pe Twitter episod din istoria serialului, cu peste 5 milioane de mesaje şi 11 milioane de menţionări pe durata weekendului, a precizat HBO într-un comunicat. 
 
Primele zece subiecte cele mai discutate pe Twitter duminică seară se refereau la primul episod din sezonul final al „Game of Thrones” . 
 
Saga, care spune povestea mai multor familii rivale din ţinutul ficţional Westeros, a fost lansată în 2007 şi a devenit cea mai de succes producţie a canalului HBO. 
 
Sezonul al şaptelea a înregistrat o audienţă medie de 32,8 milioane de telespectatori americani pentru fiecare episod după ce au fost contabilizate şi persoanele care au urmărit la o dată ulterioară, iar HBO a declarat că se aşteaptă ca audienţa sezonului 8 să ''crească considerabil''. 
 
„Game of Thrones” poate fi urmărit în peste 150 de ţări, dar, potrivit HBO, datele de audienţe nu sunt uşor de centralizat în multe dintre aceste state, iar o cifră globală de audienţă este imposibil de calculat. 
 
Detaliile sezonului final au fost un secret bine păzit, făcând să crească nerăbdarea telespectatorilor. 
 
Cea mai discutată secvenţă pe Twitter din episodul de duminică a fost cea în care popularul personaj Jon Snow (interpretat de Kit Harington) află cine sunt părinţii săi adevăraţi şi faptul că Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), cea pentru care nutreşte sentimente romantice, este de fapt mătuşa sa. 
 
În ciuda numărului mare de admiratori, „Game of 

Comentarii: 0  
 
TAGURI