Klaus Iohannis a anunţat întrebările referendumului pentru justiție
25 Aprilie 2019 18:15
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, joi, decretul privind organizarea referendumului, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului român, Mădălina Dobrovolschi, scrie Democracy.MD.

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României a susţinut joi, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă, în care a prezentat întrebările adresate românilor la referendumul pe justiţie din 26 mai, organizat simultan cu alegerile europarlamentare.

Preşedintele a decretat că poporul român este chemat să îşi exprime voinţa cu privire la următoarele probleme de interes naţional:

1. interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie;

2. interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.

Art. 2. - Pentru realizarea celor prevăzute la art. 1, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la următoarele întrebări:

1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?

Data referendumului este 26 mai 2019, în ziua desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European.»

Comentarii: 0  
 
TAGURI