Salariile majorate vor primi toți profesorii, inclusiv cei universitari, a precizat ministrul Educației
2 Mai 2019 19:47
Toți profesorii, inclusiv cei universitari, își vor primi salariile majorate la timp și în volumul deplin. Asigurarea vine din partea ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, într-o postare pe Facebook. În acest mod, demnitarul a dezmințit informațiile tirajate de liderul PAS, Maia Sandu, care afirmă că există bani doar pentru a plăti lefurile dascălilor timp de șase luni, transmite democracy.md cu referire la hotnews.md.

„Rolul politicienilor este să vină cu soluții pentru oameni, nu cu intoxicări și minciuni. Dacă doamna Maia Sandu ar avea măcar puțin respect pentru profesori, nu ar încerca să creeze astfel de situații bazate pe informații false, spuse cu rea-credință. Toți profesorii, inclusiv cei universitari, își vor primi salariile majorate, cum este și firesc”, a scris Monica Babuc.

Ministrul a precizat că legea salarizării a fost aprobată după votarea legii bugetului pentru anul 2019, iar toate modificările în ceea ce privește suplimentarea fondurilor respective se vor opera imediat ce va fi aprobată legea cu privire la rectificarea bugetului de stat.

„Stați liniștiți, dragi colegi, salariile se vor da la timp și majorate, iar noi lucrăm mereu pentru a găsi surse de creștere a lor. Cei care nu se pricep se bazează pe vorbe, cei care știu vin cu fapte”, a dat asigurări Monica Babuc.

Comentarii: 0  
 
TAGURI