Pedeapsă mai dură pentru poliţistul, care împreună cu doi consăteni, a violat o minoră la Orhei
17 Mai 2019 14:15
Un polițist din Orhei, care acum doi ani, împreună cu doi consăteni, au abuzat sexual o minoră la Orhei, a fost condamnat de Curtea de Apel la șapte ani de închisoare. Înăsprirea pedepsei a fost solicitată de procurori după ce instanța de fond a dictat o pedeapsă de cinci ani de închisoare, transmite Democracy.MD.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, prin sentința Judecătoriei Orhei din 31 iulie 2018, polițistul a fost recunoscut vinovat doar pe un capăt de acuzare – viol. Pe un alt capăt de acuzare – complicitate la comiterea violului, magistrații l-au achitat. Procurorii au contestat sentința magistraților, insistând pe condamnarea acestuia și pe al doilea capăt de acuzare.

Curtea de Apel Chișinăl a admis apelul procurorilor, inculpatul fiind găsit vinovat pe ambele capete de acuzare și a fost condamnat la șapte ani de închisoare, cu executare. Decizia este executorie, însă cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiție.

În noaptea de 22 spre 23 iulie 2017, la discoteca din satul Pelivan, învinuiții, care se cunoșteau cu victima, au ademenit-o într-un automobil sub pretextul de a merge acasă. Prin constrângere psihică și fizică, aceștia au abuzat sexual minora, în vârstă de 16 ani. Totul s-a întâmplat în prezența celui de-al treilea complice, care se afla la volan, și care s-a dovedit a fi polițist.

În cadrul anchetei procurorii au stabilit că, patru zile mai devreme, victima a fost abuzată sexual de către acel polițist. Sub pretextul că ar avea de examinat o plângere, acesta a dus fata la Inspectoratul de poliție din Orhei, unde a violat-o în biroul său de serviciu.

Ceilalți doi agresori au fost condamnați în toamna anului 2017, la câte patru ani închisoare, cu suspendare, după ce și-au recunoscut integral vina și au solicitat judecarea cauzei în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

Comentarii: 0  
 
TAGURI