VIDEO // Șeful statului dă ULTIMATUM: „Aveți două săptămâni. Время пошло!”
22 Mai 2019 13:15
Președintele Dodon s-a adresat din nou la Curtea Constituțională cu solicitarea ca judecătorii constituționali să se expună, când expiră termenul care-i permite să dizolve Parlamentul și să se organizeze anticipate, scrie Democracy.MD

„Suntem în premieră, in istoria modernă a Republicii Moldova, pe parcursul a 27 de ani de independenţă, când la expirarea a 3 luni de la alegeri parlamentare, la 2 luni de la şedinţa de constituire a Parlamentului, nu avem preşedinte al Parlamentului, nu avem majoritate. Vreau sa condamn egoismul politic si ambiţiile exagerate ale unor deputaţi si grupuri parlamentare. Cetăţenii RM aşteaptă rezultate aşteaptă crearea majorităţii parlamentare, ca deputaţii să se apuce în sfârşit de lucru”.

„Sau vă apucaţi de lucru, creaţi majoritate parlamentare, alegeţi conducerea Parlamentului, mergeţi la alegerea Guvernului, sau recunoaşteţi că ambiţiile, rânza moldovenească, unii îi spun şi românească dar e tot aceeaşi, nu vă permit să găsiţi limbă comună şi mergeţi la alegeri anticipate”.

Şeful statului spune că s-a adresat astăzi la Curtea Constituţională pentru a clarifica termenul limită legal după care poate fi dizolvat Parlamentul.

„Mai  sunt două săptămâni, doar două. Dacă în aceste două săptămâni nu găsiţi limbă comună, atunci voi fi nevoit să dizolv Parlamentul, iar deputaţii să-şi asume consecinţele. Așa că, время пошло, succes!”

Comentarii: 0  
 
TAGURI