FOTO // Un nou fenomen face furori pe internet: Ședințe foto sexy la Cernobîl
12 Iunie 2019 18:15
Selfie-urile făcute la Cernobîl devin o nouă modă pentru influenceri şi îl determină pe Craig Mazin, scenaristul seriei „Cernobîl”, să ceară să fie respectată memoria celor care şi-au pierdut viaţa în dezastrul nuclear, scrie The Guardian.

Autorul scenariului seriei de succes „Cernobîl” a vorbit despre moda selfie-urilor făcute de turişti în ultimele săptămâni în zona afectată de dezastrul nuclear din 1986.

De la difuzarea celor cinci episoade ale serialului numărul turiştilor în oraşul din nordul Ucrainei a crescut cu 30-40%. Influencerii care folosesc reţelele sociale au început deja să fie criticaţi pentru faptul că folosesc interesul pentru tragedie pentru a publica instantanee fashion pe conturile lor de Instagram.

Pozele în care apar femei în costume de baie sau bărbaţi relaxându-se la înălţime pe fundalul în care apar blocurile părăsite în urma dezastrului au devenit tot mai întâlnite

“E minunat că serialul #ChernobylHBO a determinat un val de turism în Zona de excludere”, a recunoscut scenaristul Craig Mazin miercuri dimineaţă, “dar, da, am văzut fotografiile care circulă. Dacă mergeţi în vizită, vă rog să vă amintiţi că s-a petrecut o tragedie cumplită. Arătaţi respect pentru toţi cei care au suferit şi s-au sacrificat”.

Reuters anunţă că succesul de care se bucură serialul HBO a resuscitat turismul în zonă, tot mai mulţi vizitatori din întreaga lume fiind dornici să vadă cu ochii lor uzina nucleară de la Cernobîl şi oraşul fantomă care o învecinează.

Accidentul nuclear de la Cernobîl a avut loc pe 26 aprilie 1986, la ora locală 01.23. El a fost cauzat de o explozie a centralei nucleare din oraşul ucrainean Prîpeat, iar zona apropiată catastrofei a fost contaminată.


 Social media influencers have been criticised for posing for "insensitive" photos
Foto: Social media influencers have been criticised for posing for "insensitive" photos

 

 

24
 One woman stands in front of the iconic abandoned ferris wheel
Foto: One woman stands in front of the iconic abandoned ferris wheel
24
 One instagrammer posted photos of herself to her 319,000 followers, where she dons a hazmat suit
Foto: One instagrammer posted photos of herself to her 319,000 followers, where she dons a hazmat suit
24
 One woman poses as she steps into the abandoned swimming pool on the site
Foto: One woman poses as she steps into the abandoned swimming pool on the site
 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI