Pavel Postică: Modificările în Codul Electoral, operate de deputaţii ACUM şi PSRM reduc din independenţa membrilor CEC
19 Iunie 2019 10:00
Modificările în Codul Electoral, operate ieri de deputaţii ACUM şi PSRM reduc din independenţa membrilor Comisiei Electorale Centrale. Este opinia directorului de programe Promo-Lex, Pavel Postică, exprimată într-o postare pe Facebook, scrie Democracy.MD cu referire la timpul.md.

Potrivit documentului citat, membrii CEC vor fi demiși de Parlament și nu prin deciziile instanțelor judecătorești, cum a fost până în prezent.

“Parlamentul a votat, în lectura a doua, un proiect de lege care se pare că diminuează din independenţa membrilor CEC. Întrebarea mea către fracţiunile parlamentare este daca vor găsi persoane care vor accepta în astfel de condiţii să lucreze la CEC? Sunt sigur că mecanismul de desemnare şi revocare poate fi revizuit, dar atât mecanismul, garanţiile, autorităţile ce desemnează etc trebuie să fie parte a unei reforme autentice şi nu decizii bazate pe emoţii şi simpatii politice. Şi a doua întrebare... cine va organiza în aşa circumstanţe de fapt şi de drept alegerile locale generale din 20 octombrie 2019?”, se întreabă Pavel Postică

Comentarii: 2  
PUMNAL 19 Iunie 2019 12:44
0 (0)
amu si tara poate fi fututta cum vrea cinvea si va da vina pe Plaha
Victor 19 Iunie 2019 14:09
0 (0)
Vorbeau atita de capturare, iar acum anume ei captureaza institutiile statului.
 
TAGURI