EROUL care a decis evacuarea locatarilor blocului prăbușit de la Otaci
20 Iunie 2019 13:15
80 de minute a durat evacuarea tuturor locatarilor blocului avariat, până la prăbuşirea clădirii din Otaci. 46 de oameni au scăpat cu viaţă datorită unui singur om, care a decis evacuarea de urgenţă şi, pe alocuri, forţată, a acestora. Este vorba despre Igor Bordian, inspector al Agenţiei de Supraveghere tehnică. Acesta se afla la Briceni, dar a fost chemat de autorităţile din Otaci să inspecteze clădirea, ai cărei pereţii se fisurau sub ochii locatarilor. Datorită intervenţiei sale, oamenii au fost evacuaţi la timp, scrie Democracy.MD cu referire la publika.md.

Inspectorul spune că unii locatari s-au lăsat greu convinşi să iasă din case. Motivul este că nu vroiau să-şi lase bunurile agonisite de-o viaţă.

„În momentul acesta, să vă spun sincer, parcă eram eu cel mai mare duşman şi îmi spuneau cine eşti tu. Să nu fi insistat să facă evacuarea, că hai şi am sta până dimineaţa, iată uitaţi-vă câte avea să fie, oameni pierduţi”, a spus Igor Bordian, inspector de stat al agenţiei de supraveghere tehnică Nord.

Inspectorul spune că munca grea abia începe. În zilele următoare urmează să fie inspectate şi alte blocuri de locuit din zonă.

În prejma blocului avariat sunt încă trei blocuri de locuit a câte nouă etaje.

Comentarii: 0  
 
TAGURI