Cei zece candidați la funcția de șef al CNA
16 Iulie 2019 11:15
Zece candidați și-au depus deja dosarul la concursul organizat de Parlament pentru șefia Centrului Național Anticorupție (CNA). Lista nu a fost încă făcută publică, pentru că Parlamentul a decis prelungirea concursului până pe 19 iulie.

Astfel, cei zece candidați sunt:

1.Cristina Țărnă, fost director adjunct al CNA

2.Mihail Gofman, fost şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA

3.Ruslan Flocea, secretar general al Aparatului Președintelui R. Moldova

4.Vitalie Moisei, fost șef al Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupție al Ministerului de Interne

5.Ilie Rotaru, avocat, a candidat anterior inclusiv pentru funcţia de preşedinte, cea de procuror general și de director al CNA

6.Dorin Gorea, fost șef al Direcției municipale Chișinău a Serviciului de Informații și Securitate

7.Oleg Crîșmaru, procuror în Procuratura raionului Basarabeasca

8.Sava Maimescu, fost vicedirector al Departamentului Vamal, doctor în drept, conferenţiar universitar, a candidat anterior la șefia CNA

9.Veaceslav Guțan, fost candidat la șefia CNA, conferențiar universitar în cadrul Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare”

10.Ruslan Vrabii

Comisia juridică, numiri și imunități a decis extinderea termenului de depunere a dosarelor de concurs pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție până vineri, 19 iulie, ora 17:00.

Fotoliul de șef al CNA a rămas vacant după ce Bogdan Zumbreanu a fost demis în cadrul ședinței Parlamentului din 8 iunie, pe motivul necorespunderii cu cerințele legale de numire în funcție.

Comentarii: 0  
 
TAGURI