Ziua Internaţională a lui Nelson Mandela – marcată în penitenciare
19 Iulie 2019 15:15
Mai multe instituții penitenciare din țară au marcat Ziua Internaţională a lui Nelson Mandela, celebrată anual la 18 iulie. Astfel, persoanele condamnate au participat la ore informative în cadrul cărora au fost familiarizate cu geneza și semnificația zilei.

În legătură cu aceasta, angajații instituțiilor penitenciare au organizat ore informative și vizionat filme documentare având ca subiect viața și activitatea militantului anti-apartheid, care a deținut funcția de președinte al Africii de Sud în anii 1994-1999.

De asemenea, deținuții au fost informați și despre activitatea literară şi culturală a politicianului, precum și despre Ansamblul de reguli minime ale Naţiunilor Unite pentru tratamentul deţinuţilor (Regulile Nelson Mandela), adoptate de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 17 decembrie 2015.

În 2019 se împlinesc 10 ani de când Adunarea Generală ONU a decis ca această zi să fie dedicată lui Nelson Mandela, în semn de recunoaştere a contribuţiei fostului preşedinte sud-african la cultivarea păcii şi a libertăţii.

Comentarii: 0  
 
TAGURI