În curând, călătorii vor putea urmări online circulația troleibuzelor în Capitală
19 Iulie 2019 18:15
Până la 1 octombrie, sistemul GPS va fi funcțional în troleibuzele din Chișinău, astfel călătorii vor putea urmări online, prin intermediul unei aplicații, locația acestora. Panourile digitale însă nu vor fi montate la stațiile de așteptare, așa cum a fost promis.

Compania câștigătoare va instala sistemul în termen de două luni de la semnarea contractului.

Conform contractului, compania se obligă să instaleze sistemul GPS în troleibuze și să creeze o aplicație cu ajutorul căreia pasagerii vor putea să monitorizeze circulația troleibuzelor.

Cu toate acestea, panourile electronice de la stațiile de transport public nu vor fi instalate, deoarece stațiile nu aparțin primăriei, ci unei companii private. În plus, timpul indicat în panou nu coincide întotdeauna cu cel al sosirii transportului, având în vedere accidentele și ambuteiajele care se întâmplă adesea în capitală.

Acum, doar patru panouri funcționează în regim pilot, în Chișinău. Timpul de așteptare pentru troleibuzul nr. 30 este indicat pe panourile instalate la stațiile de autobuz pe străzile din 31 august, Ștefan cel Mare – Izmail, Dacia – Traian și la aeroportul Chișinău.

Comentarii: 0  
 
TAGURI