Trump i-a propus lui Putin ajutor în lupta cu incendiile din Siberia
1 August 2019 12:15
Kremlinul a declarat că, în timpul unei conversaţii telefonice, preşedintele american Donald Trump a oferit ajutor Rusiei în procesul de stingere a incendiilor forestiere în Siberia.

 

Interesant este că incendiile forestiere care devastează Siberia sunt ignorate în Rusia, unde, potrivit legii, padurea este lasata sa arda daca nu sunt afectate asezari sau infrastructura.

În schimb, mana de ajutor întinsă de SUA este vazuta la Moscova ca o cheie a unei restabiliri depline a relaţiilor dintre ţări, a relatat miercuri serviciul de presă de la Kremlin.

„Preşedintele american s-a oferit să ajute Rusia în lupta împotriva incendiilor forestiere din Siberia”, se spune într-un comunicat al Kremlinului.

Se observă că Putin i-a mulţumit lui Trump pentru „atitudinea atentă” şi, dacă va fi cazul, va profita de ofertă.

În acelaşi timp, Kremlinul a subliniat că Putin a considerat propunerea lui Trump ca o garanţie că, în viitor, între Moscova şi Washington „ pot fi restabilite relaţiile la scară largă”.

În plus, Trump şi Putin au convenit să continue contactele – atât prin telefon, cât şi personal.

Zona arctică trece prin cel mai dificil sezon de incendii din istorie, cu flăcări uriaşe în Groenlanda, Siberia şi Alaska ce produc fum vizibil din spaţiu. Centrul de informare din regiunea Siberiei a raportat cu două zile în urmă că zona incendiilor forestiere din Siberia este de 1 milion 603 mii hectare, 232 de incendii au fost înregistrate. Cea mai dificilă situaţie este observată în regiunea Irkutsk (137 incendii) şi pe teritoriul Krasnoyarsk (94). În total, în conformitate cu Agenţia Federală a Pădurilor (Rosleskhoz), aproximativ 3 milioane de hectare de pădure ard în prezent în Rusia.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI