Ce spune ANSA despre intoxicația de la un restaurant din Chișinău
13 August 2019 13:15
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) comunică mai multe detalii despre petrecerea dintr-o sală de festivități din Chișinău, la care au participat 74 de invitați inclusiv opt copii, iar mai multe persoane au acuzat simptome de toxiinfecție cu adresarea ulterioară la instituțiile medicale.

Conform informației parvenite din partea CSP municipal, 38 de persoane sunt spitalizate, iar cinci urmează tratament la domiciliu.

Inspectorii ANSA de la DMSA Chișinău, fiind notificați despre cazul de toxiinfecție s-au deplasat  la fața locului. În rezultatul acestor investigații s-a constat  că produsele alimentare achiziționate au fost însoțite de documente de proviniență și calitate, fapt ce atestă trasabilitatea acestor produse. Fluxurile tehnologice corespund normativelor în vigoare.

La moment ancheta epidemiologică este în derulare, investigațiile sunt făcute de comun acord cu specialiștii din cadrul CSP Chișinău.  Odată cu finalizarea examenelor de laborator și elucidarea tuturor circumstanțe, va fi stabilită cauza intoxicației. ANSA va prezenta informații suplimentare pe măsura derulării anchetei.

Comentarii: 0  
 
TAGURI