Serviciul de urgență 112 va trece în subordinea Ministerului Afacerilor Interne
6 Septembrie 2019 14:15
Instituția publică „Serviciul unic pentru apelurile de urgență 112” va fi transmis din sfera de competență a Ministerului Economiei și Infrastructurii în sfera de competență a Ministerului Afacerilor Interne. Un asemenea proiect a fost inițiat de MAI, iar la moment se află la etapa consultărilor publice.

Potrivit proiectului, MAI va exercita funcția de fondator și administrator al Serviciul naţional unic pentru apelurile de urgenţă 112.

Este de menționat că, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne activează 2 servicii specializate de urgență: Inspectoratul General al Poliției și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (care are în componență Serviciul mobil de urgenţă reanimare şi descarcerare - SMURD).

Prin urmare, transmiterea Serviciului 112 în sfera de competenţă a Ministerului Afacerilor Interne ar optimiza funcționalitatea acestuia, prin asigurarea dispecerizării integrate a serviciilor specializate de urgenţă. Această optimizare ar avea ca rezultat reducerea timpului de reacție a echipelor de intervenție și, respectiv, oferirea unui serviciu de calitate cetățeanului.

La fel, Ministerul este responsabil după intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, să prezinte Guvernului propuneri de ajustare a actelor normative în domeniu, precum și să întreprindă alte măsuri necesare în vederea organizării activității Serviciului.

Comentarii: 0  
 
TAGURI