O moldoveancă implicată într-un accident rutier, nu a fost primită la Spitalul de Urgență din Iași
6 Septembrie 2019 15:15
O femeie din Republica Moldova, victimă a unui grav accident rutier produs ieri în judeţul Vaslui, nu a fost primită la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” din Iași. Medicii au refuzat să o interneze și au trimis-o înapoi la Vaslui, de unde fusese adusă de o ambulanță.

„Victima unui accident de motocicletă, în urma căruia soţul său a decedat, a fost adusă la spital şi a primit îngrijiri în Unitatea de Primiri Urgenţe, medicii stabilind că se impune transferul său la Chirurgie Plastică la Iaşi, deoarece la Vaslui nu există chirurg plastician. După ce s-au acordat îngrijiri medicale, s-a efectuat toaleta plăgilor şi pacienta a fost stabilizată, a fost transferată la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi. Acolo a fost văzută de un medic, a primit recomandare pentru intervenţie chirurgicală plastică şi a fost retrimisă la Vaslui, unde nu există chirurg plastician, pe motivul că nu sunt locuri în spital”, a explicat Ana Rinder, managerul Spitalului Județean din Vaslui, citată de Agerpres.

Între timp, familia femeii a venit în România și nu o putea găsi. „Familia nu a găsit pacienta la noi. Au căutat la Iaşi, unde nu au găsit-o, de asemenea, deoarece nu fusese primită. S-a sunat la Ambasadă, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, s-au purtat mai multe discuţii, iar între timp pacienta a revenit la Vaslui, de unde a plecat din nou la spitalul din Iaşi. A fost o situaţie foarte neplăcută şi vreau să spun că nu este pentru prima dată când păţim aşa ceva”, a precizat Ana Rinder.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui au precizat că au transportat pacienta la Iaşi de două ori, prima dată la ora 12:53 şi apoi în cursul serii, la ora 20:40.

Detalii despre accidentul rutier în care a fost implicată familia din R. Moldova.

Comentarii: 0  
 
TAGURI