Polonia are un nou preşedinte
25 Mai 2015 12:21
Conservatorul Andrezj Duda a câștigat alegerile prezidențiale din Polonia cu 53% din voturi, învingându-l pe președintele în exercițiu, Bronislaw Komorowski (centru dreapta), care și-a recunoscut înfrângerea și obține 47%, potrivit unui sondaj de opinie realizat la ieșirea de la urne, transmite AFP.
Rezultatele scrutinului au fost primite cu o explozie de bucurie la sediul de campanie a preşedintelui ales.
"Îi mulţumesc preşedintelui Bronislaw Komorowski pentru competiţie. Vă mulţumesc tuturor celor care aţi participat la vot", a spus preşedintele ales al Poloniei, Andrzej Duda.
Bronislaw Komorowski și-a recunoscut imediat înfrângerea și l-a felicitat pe adversarul său.
"Dragi prieteni, nu am reușit de această dată. Cetățenii unei Polonii libere și democrate au decis astfel. Pentru aceasta îl felicit pe adversarul meu. Îl felicit pentru rezultat și îi doresc un mandat prezidențial bun, pentru că doresc binele Poloniei", a declarat el.
Andrezj Duda, un eurodeputat de 43 de ani, care a candidat din partea Partidului Legii şi Dreptăţii, practic necunoscut în ajunul campaniei, a fost candidatul partidului său, în timp ce Bronislaw Komorowski, 62 de ani, a fost susținut de partidul liberal platforma Civică (PO), la putere de aproape opt ani.
Andrezj Duda urmeaza să își preia atribuțiile pe 6 august 2015. 
Comentarii: 0  
 
TAGURI