Angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale al MAI în exercițiu de proporții în Ucraina
25 Septembrie 2015 17:30
În perioada 20-25 septembrie 2015, angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale participă într-un exerciţiu de proporţii în Ucraina, desfăşurat pe un poligon din localitate Yavoivski din apropierea oraşului Lvov. 

Salvatorii din Republica Moldova sunt membri a echipelor de salvare în cadrul exerciţiului de teren „Ucraina 2015”. Cincisprezece salvatori moldoveni cu 4 unităţi de tehnică sunt antrenaţi în cadrul aplicaţiilor, alături de alţi 800 de participanţi din alte 18 ţări, informează Democracy.MD, potrivit dse.md.

Angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale al MAI participă alături de colegii din alte state, cu un echipaj SMURD şi o echipă de decontaminare chimică. Aplicaţiile se axează pe tematica operaţiunilor internaţionale pentru lichidarea consecinţelor situaţiilor excepţionale cauzate de accidente industriale.

Potrivit planului de exercițiu, echipele de salvare sunt antrenate în lichidarea consecinţelor avariilor chimice, deblocări de sub dărîmături, stingerea incendiilor, dar şi acordarea de asistenţă calificată în urma accidentelor de circulaţie.

Aplicaţiile „Ucraina 2015” au loc sub egida Centrului Euro Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre al NATO. În Republica Moldova, un exerciţiu de amploare similar a avut loc în 2011, cu genericul „ Codrii 2011” .

Potrivit sursei citate Serviciul Situaţii Excepţionale al ţării noastre a reuşit să găzduiască echipe de salvare din 32 de ţări din lume, iar salvatorii statelor implicate şi-au exersat abilităţile profesionale în misiuni de salvare comune.


Comentarii: 0  
 
TAGURI