Prim-ministrul polonez Ewa Kopacz a prezentat demisia formală a Guvernului
13 Noiembrie 2015 10:30
Prim-ministrul polonez Ewa Kopacz a prezentat ieri, 12 noiembrie, demisia formală a guvernului său în cadrul parlamentului, în urma înfrîngerii partidului său de centru Platforma civică în fața conservatorilor din formațiunea Lege și Justiție (PiS) la legislativele din 25 octombrie, relatează AFP.

Premierul a rostit în fața noului parlament rezultat în urma scrutinului un scurt discurs foarte combativ, promițînd PiS că nu va trece cu vederea „nici o minciună” și că va controla îndeplinirea „fiecărei promisiuni”.

„Dacă noua putere conduce Polonia de la Vest spre Est, Platforma civică va avea pregătită o foaie de parcurs pentru a o face să revină la normal”, a mai spus Ewa Kopacz.

După discurs, ea urma să se deplaseze la Palatul prezidențial pentru a-i prezenta personal demisia președintelui Andrzej Duda, provenit din partidul PiS.

Acesta ar urma să-i încredințeze gestionarea afacerilor curente în așteptarea formării unui nou guvern de către candidata PiS la postul de prim-ministru, Beata Szydlo.

Comentarii: 0  
 
TAGURI