Autoritățile din stânga Nistrului s-au împrumutat cu 90 de milioane de dolari, pentru a acoperi deficitul bugetar
18 Noiembrie 2015 09:29
Potrivit ministrului finanţelor de la Tiraspol, Elena Ghirjul, autoritățile din stânga Nistrului s-au împrumutat cu un miliard de ruble, echivelantul a aproximativ 90 de milioane de dolari, pentru a acoperi deficitul bugetar. Totuşi, încasările la buget continuă să înregistreze o tendință negativă. 

"Conform dinamicii pe care o urmărim în prima jumătate a lunii noiembrie încasările sunt mai puține comparativ cu octombrie. Dacă facem o comparație cu perioada similară a anului 2014, atunci am înregistrat cu 27 de milioane mai puțin", a menționat Elena Ghirjul.

Ghirjul a precizat că, în prezent, salariile bugetarilor și pensiile sunt parțial achitate. Pentru stingerea datoriilor, autoritățile autoproclamate de la Tiraspol urmează să mai acceseze un împrumut. "Salariile vor fi achitate până la sfârșitul lunii datorită accesării unui împrumut", a subliniat așa-zisul ministru.

De asemenea, datoriile Tiraspolului față de salariați și pensionari depășește 800 de milioane de ruble, sau peste 72 de milioane de dolari.

Comentarii: 0  
 
TAGURI