Şefa adjunctă a IFS Hînceşti şi subalterna acesteia, pe banca acuzaţilor
18 Ianuarie 2016 10:30
Procuratura raionului Hînceşti a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a şefei-adjuncte a Inspectoratului Fiscal de Stat pe raionul Hînceşti de comiterea depăşirii atribuţiilor de serviciu şi subalternei acesteia – inspector fiscal, acuzată de complicitate la comiterea aceleiaşi infracţiuni, ultima fiind anunţată în căutare.

De asemenea, împreună cu funcţionarele de la IFS, pe banca acuzaţilor va compărea contabila-şefă de la două firme, în acţiunile căreia procurorii au reţinut „delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari”.

Potrivit celor consatate de procurori, în intervalul anilor 2008 – 2013, contabila şefă la două întreprinderi cu sediul în or.Hînceşti, în lipsa documentelor primare, borderourilor privind transferul salariilor la cardurile angajaţilor şi ordinelor de primire a numerarului, a însuşit ilegal mijloacele băneşti în sumă totală de 1,9 milioane lei.

Procurorii au mai stabilit că în aceeaşi perioadă, şefa-adjunctă a Inspectoratului Fiscal de Stat pe raionul Hînceşti, de comun cu subalterna sa, care activa în calitate de inspector fiscal, au efectuat înscrieri neîntemeiate în actele de uz intern, prin care, în mod neîntemeiat, au fost majorate sumele real achitate de către unele firme.

Prin acţiunile ilegale ale angajatelor de la IFS, au fost stinse nejustificat obligaţiile de achitare a impozitelor şi taxelor pentru 5 firme, în sumă totală de peste un milion de lei, cauzînd statului daune în proporţii considerabile.

Totodată, printre întreprinderile care au beneficiat de stingerea nejustificată a obligaţiunilor de achitare a impozitelor şi taxelor au figurat inclusiv şi firmele, ale căror contabilă-şefă era învinuită de delapidarea averii străine.

Cauza penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Hînceşti, inculpatele av
ând interdicţia de a părăsi localitatea.

Dacă vor fi recunoscute vinovate de cele incriminate, contabila-şefă riscă până la 15 ani închisoare, iar şefa-adjunctă a IFS Hînceşti riscă până la 5 ani de detenţie.

Comentarii: 0  
 
TAGURI