Guvernul a numit o nouă secretară de stat și a rechemat o ambasadoare din funcție

0

Cabinetul de miniștri a aprobat o rechemare din funcție de ambasadoare și o numire în funcția de secretară de stat a Cancelariei de Stat în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. Tatiana Molcean a fost rechemată din funcția de ambasadoare în Elveția și Liechtenstein, iar Ana Calinici a fost numită în funcția de secretară de stat a Cancelariei de Stat.

Guvernul a decis rechemarea Tatianei Molcean din funcția de reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă oficiul ONU de la Geneva, ambasadoare extraordinară și plenipotențiară a Republicii Moldova în Confederația elvețiană și prin cumul în Liechtenstein, în legătură cu trecerea la un alt loc de muncă. Va prelua funcția de secretară executivă a Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite.

De asemenea, cabinetul de miniștri au numit-o pe Ana Cali犀利士 nici în funcția de secretară de stat a Cancelariei de Stat din data de 4 septembrie 2023. Ana Calinici este licențiată în drept, master în dreptul muncii. Ea a activat în cadrul Ministerului Justiției și Parlamentului. Momentan este deputată, membră a comisiei juridice, numiri și imunități.

Amintim că Tatiana Molcean a fost numită în funcția de secretară executivă a Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (UNECE).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata