9 Ani de închisoare pentru introducerea ilegală a 440,000 euro în Moldova

0

Doi bărbați, cetățeni ai Ucrainei, învinuiți de introducerea ilegală în Moldova a peste 440 de mii de euro în aprilie 2023, au fost condamnați la 9 ani de închisoare. Banii au fost confiscați în folosul statului. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că aceasta este una dintre cele mai mari capturi de bani de contrabandă în Moldova din anul trecut, transmite IPN.

De asemenea, a fost dispusă confiscarea în folosul statului a ambelor mașini folosite la comiterea infracțiunii. Valoarea acestora este de peste 140 de mii de lei și, respectiv, 240 de mii de lei.

Cei doi bărbați au fost reținuți pe 13 aprilie, la intrarea în Cimișlia. Banii, 440 de mii de euro, erau camuflați într-o boxă audio din mașină. Atunci, atât organizatorul contrabandei, cât și transportatorul banilor, au fost plasați în arest preventiv, prelungit ulterior repetat.

Potrivit PCCOCS, pe parcursul anului trecut, a fost trimis în judecată dosarul tentativei de contrabandă cu 550 de mii de euro, iar în 2021 a fost condamnată o altă persoană pentru tentativă de contrabandă cu peste 1,5 milioane de euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata