Irina Vlah: Maia Sandu folosește metode disperate pentru a mă împiedica să particip la alegeri

0

Irina Vlah a făcut declarații importante pe canalul său de Telegram, acuzând autoritățile de acțiuni disperate pentru a o împiedica să participe la alegerile prezidențiale. „Frica de a pierde alegerile o împinge pe președintă la acțiuni disperate. Din informațiile mele, anturajul Maiei Sandu i-a oferit o modalitate de a bloca participarea mea la alegerile prezidențiale,” a scris Vlah.

Conform Irinei Vlah, planul președintei Maia Sandu ar implica refuzarea înregistrării sale ca și candidat la alegeri. „Autoritățile încearcă să găsească un motiv pentru aceasta și tocmai de aceea sunt înregistrate toate călătoriile mele în regiuni și întâlnirile cu oamenii. Serviciile de informații colectează informații de la întâlniri individuale, transmit aceste date către mediile controlate și le stabilesc sarcina: să mă facă candidat fie al Kremlinului, fie al lui Șor, fie al altcuiva,” a continuat Vlah.

Ea acuză autoritățile de răspândirea intenționată de informații false pentru a justifica neînregistrarea ei ca și candidat. „Repet: scopul real al acestor acțiuni este de a insufla în societate informații false despre mine și apoi să folosească aceasta ca scuză: de ce Irina Vlah nu a fost înregistrată pentru a participa la alegeri,” a subliniat Vlah.

Irina Vlah a declarat că echipa sa colectează dovezi privind supravegherea și presiunile exercitate asupra susținătorilor săi, urmând să informeze structurile internaționale despre aceste acțiuni. „Astăzi, principalul lucru pe care îl putem contracara abuzurile împotriva mea este legea și atenția publică la acțiunile ilegale ale autorităților,” a adăugat ea.

Vlah a adresat un apel jurnaliștilor și ofițerilor de informații să rămână fideli principiilor profesionale și să nu se lase influențați de interesele electorale ale președintei. „Vreau să fac apel la jurnaliştii care primesc indicații de la autorităţi de a scrie publicaţii murdare împotriva mea. Președinții vin și pleacă și va fi imposibil să restabiliți o reputație profesională. De asemenea, îi îndemn pe ofițerii de informații să-și amintească că sunt ofițeri și trebuie să lucreze în interesul statului, și nu în interesele electorale ale Maiei Sandu,” a concluzionat Vlah.

În ciuda presiunilor, Irina Vlah a afirmat că va continua să călătorească prin țară și să se întâlnească cu cetățenii, subliniind că „Legea este de partea noastră și mergem înainte.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata