Fostul procuror Victoria Furtună va candida la prezidențiale

0

Fostul procuror Victoria Furtună anunță că se înscrie în cursa prezidențială în calitate de candidat independent. „Sunt sigură că cunoștințele mele profesionale și abilitățile de lider vor aduce pace, liniște și prosperitate în casa noastră comună – Republica Moldova”, a notat aceasta pe pagina sa de Facebook.

În cadrul un video publicat pe pagina sa, Victoria Furtună își începe mesajul cu promisiuni.

„Vă asigur că viața fiecăruia din voi se va îmbunătăți. Țara noastră va deveni mai bogată, mai puternică, mai liberă. Aș vrea să fac acest lucru. Dacă Moldova nu ar fi fost adusă la o stare în care a face promisiuni este o indecență. Ni s-a promis prosperitate, am primit sărăcie, șomaj și corupție. Ni s-a promis libertate, trăim de facto sub cenzură. Iar dacă vorbești de pace sau tradiții, valori, ești declarat trădător de patrie. Se pare că acum avem nevoie de foarte puțin. Să știm că mâine nu va fi mai rău”, spune Furtună.

Mai mult, această susține că „al doilea mandat al Maiei Sandu va începe cu război”.

„Voi face tot posibil pentru ca războiul să nu vină în casa noastră comună. Noi putem opri calea războiului spre Europa. Aceasta este promisiunea de care mi-o asum azi”, a mai spus Furtună.

De menționat că alegerile pentru funcția de președinte și referendumul constituțional pentru integrarea europeană a Republicii Moldova vor avea loc în aceeași zi – la 20 octombrie.

Printre cei care au anunțat deja oficial că vor candida la scrutinul prezidențial se numără: Maia Sandu (actuala președintă a țării), Tudor Ulianovschi (ex-ministru de Externe în Guvernul Filip), Andrei Năstase (fondatorul Platformei DA, ex-ministru de Interne), Vlad Filat (lider PLDM), Ion Chicu (lider PDCM, fost prim-ministru), Alexandr Stoianoglo (ex-procuror general), Irina Vlah (fostul bașcan al UTA Găgăuzia), Natalia Morari (jurnalistă) și Vasile Tarlev (fost prim-ministru al Republicii Moldova).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata