Victoria Belous, învestită oficial în funcția de ministră a Finanțelor

0

Victoria Belous a fost învestită în funcţia de ministră a Finanţelor şi a depus jurământul. Ceremonia s-a desfășurat miercuri seara, 31 iulie, la Preşedinţie, în prezenţa şefei statului şi prim-ministrului.

„Este un portofoliu dificil. Avem așteptăm mari și pe partea menținerii de finanțării a programelor importante, dar și pe partea de transformare”, a declarat Maia Sandu în cadrul ceremoniei, transmite democracy.md cu referire la realitatea.md.

„Urmează să preluați acest portofoliu important. Avem de crescut economia, de crescut veniturile cetățenilor, veniturile fiscale ale cetățenilor”, a spus Dorin Recean.

Candidatura Victoriei Belous a fost anunțată de premierul Recean pe 30 iulie, după ce Petru Rotaru a demisionat. Ex-șeful de la Finanțe a fost numit pe 31 iulie viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

Potrivit declarației de avere, Victoria Belous, a primit în 2023 salariu de peste 597.000 de lei de la Serviciul Fiscal de Stat. Funcționara a mai recepționat plata pentru drepturi de autor de circa 128.000 de lei și indemnizația pentru concediul de maternitate – mai mult de 200.000 de lei.

În document mai sunt trecute patru terenuri care aparțin familiei Belous, cel mai scump dintre ele valorând mai mult de 850.000 de lei. Belous și apropiații săi au în proprietate o casă în construcție, cumpărată în 2021 cu peste 850.000 de lei, care actualmente valorează 2,1 milioane. Diferența se explică prin lucrările de reparație efectuate. De asemenea, în declarația pe avere este trecut și un spațiu comercial de 258 de metri pătrați, cu valoare de peste 604.000 de lei.

Familia viitoarei ministre deține o Kia din 2017, în valoare de 20.000 de euro, dar și o Toyota al cărei preț nu se precizează în document.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata