Recean, despre comunitatea LGBT: Să-și realizeze drepturile și simțurile

0

Întrebat ce atitudine are față de comunitatea LGBT, premierul Dorin Recean a spus că este important ca persoanele să-și realizeze drepturile și simțurile pe care le au.

 În același timp, a menționat Recean, comunitatea trebuie să respecte drepturile și simțurile celorlalți din societate. Precizările au fost făcute în timpul unui interviu pentru NewsMaker.

„Este foarte important oamenii să poată să-și realizeze drepturile și simțurile pe care le au și în același timp să respecte drepturile și simțurile celorlalți din societate”, a comunicat premierul în timpul unui interviu pentru NewsMaker.

Amintim, în perioada 11-16 iunie, în Republica Moldova a avut loc un festival al comunității LGBTQI+ „Moldova Pride”. Festivalul s-a încheiat cu un Marș Pride, pe 16 iunie. 

Sloganul campaniei din acest an a fost „De la noi taxe, de la stat lege”. „Prin acest slogan, comunitatea LGBTQI+ din Republica Moldova cere statului legalizarea căsătoriilor cuplurilor de același sex și recunoașterea genului pentru persoanele trans”, au comunicat anterior reprezentanții Centrului de Informaţii GENDERDOC-M, prima organizaţie pentru drepturile LGBT+ din Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata