Prim-ministrul Dorin Recean, la Telenești: „Viitorul european al Republicii Moldova înseamnă bunăstare în comunități”

0

 Vizita de lucru a prim-ministrului Dorin Recean în raionul Telenești a început la piața din localitate. Șeful Executivului a discutat cu oamenii despre procesul de modernizare a localităților după modelul european, dar și despre alegerea importantă pe care cetățenii Republicii Moldova urmează să o facă la Referendumul din toamna acestui an.

„Viitorul nostru depinde de această decizie. Este momentul să avem curaj și să alegem ce ne dorim – să construim acasă un viitor sigur și prosper în cadrul familiei europene. Vă îndemn să fim uniți în calea noastră de integrare europeană, să dezvoltăm țara și comunitățile noastre”, a spus premierul Dorin Recean.

Despre eforturile autorităților pentru asigurarea unui nivel de viață mai bun în fiecare localitate din țară, premierul a vorbit și cu reprezentanții autorităților publice locale și ai serviciilor desconcentrate din raionul Telenești. Prim-ministrul a subliniat că Guvernul este alături de autoritățile locale în dezvoltarea comunităților, inclusiv prin realizarea Programului „Satul European”, care va fi extins pentru a include cât mai multe proiecte concrete pentru cetățenii din toată țara.

„Programul „Satul European” a adus schimbări vizibile în sute de localități din Moldova și asta este doar începutul. Vom continua cu determinare și unitate pentru că integrarea europeană înseamnă mai multe resurse în localitățile noastre: infrastructură modernă, acces la servicii de apă și canalizare, grădinițe, școli și spitale de calitate”, a menționat șeful Executivului.

În ultimii doi ani, prin Programul „Satul European”, Guvernul a investit 69 de milioane de lei pentru a construi în raionul Telenești sisteme de apă și canalizare, iluminat stradal, infrastructură educațională și de sport pentru copii și tineri. În cadrul ședinței, s-a discutat despre necesitatea prioritizării proiectelor ce vizează accesul la apă și canalizare, dar și construcția unei stații de epurare. Totodată, primarii din localitate s-au referit la seceta care a afectat raionul Telenești, proiectele de sprijin pentru agricultori și cele pentru îmbunătățirea infrastructurii locale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata