Pensiunea „Trei Păstori”, vizitată de prim-ministrul Dorin Recean

0

De trei ani, familia Ciobanu dezvoltă pensiunea agroturistică „Trei Păstori”. Astăzi, premierul Dorin Recean a discutat cu proprietarii afacerii despre necesitățile sectorului turistic și cum sunt susținuți antreprenorii din domeniu.

Proprietarii au făcut turul pensiunii și au povestit că aceasta a fost construită pe locul unde se afla un vechi conac boieresc. „Oamenii vin aici pentru priveliște, bucate tradiționale pregătite din produse locale, precum și pentru odihna la bazin, la foișoare și în unitatea de cazare”, a spus Haralampie Ciobanu. 

Familia Ciobanu mai deține și o plantație de viță-de-vie, iar anul acesta a lansat și un vin de autor, care poate fi degustat de oaspeții pensiunii.

Premierul Dorin Recean a apreciat aportul la promovarea turismului rural din Republica Moldova și la dezvoltarea localității, menționând că micii antreprenori vor continua să fie sprijiniți în creșterea afacerilor. În parcursul lor, întreprinzătorii au fost ajutați de către stat și partenerii externi, unitatea de cazare fiind dotată cu mobilier și instalate panouri fotovoltaice, care le asigură toată cantitatea necesară de energie. Acum, aceștia planifică să-și extindă afacerea pentru a oferi mai multe facilități pe timp de iarnă și sunt în proces de accesare a finanțării pentru a repara drumul ce duce spre pensiune.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata