MAE: Cetățenii moldoveni din Israel nu au solicitări de sprijin; Aeroportul Ben Gurion funcționează normal

0

Celula de criză de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) privind situația de securitate din Orientul Mijlociu s-a întrunit astăzi în ședință. Aceasta monitorizează evoluțiile din Israel și se află în contact cu Ambasada țării noastre și alte instituții pentru a anticipa riscurile ce ar putea exista la adresa cetățenilor moldoveni.

În cadrul ședinței s-a discutat despre situația curentă din Orientul Mijlociu și planurile de acțiuni ale instituțiilor naționale în funcție de diverse scenarii.

Ministerul de Externe menționează că până acum nu au fost primite solicitări de sprijin consular din partea cetățenilor Republicii Moldova aflați în această zonă.

În context, MAE reiterează apelul către cetățenii Republicii Moldova să se abțină de la călătorii neesențiale în Statul Israel și regiunea Orientului Mijlociu, unde situația de securitate este în permanentă schimbare și se poate modifica brusc, fără o atenționare prealabilă.

În același timp, cetățenii care intenționează să părăsească Israelul sunt îndemnați să utilizeze rutele de transport existente. Aeroportul Internațional Ben Gurion funcționează în mod obișnuit, iar zborurile către Republica Moldova sunt efectuate în mod sistematic, precizează MAE.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata