Năstase acuză guvernarea de indiferență față de problemele agricultorilor și solicită măsuri imediate

0

Andrei Năstase a lansat o serie de acuzații la adresa actualei guvernări, în contextul crizei din sectorul agricol, într-o postare pe canalul său de Telegram. Năstase a declarat că agricultorii, care au protestat constant din cauza nedreptăților, au fost ignorați de guvernul actual, care acum se manifestă printr-o “indiferență rece și neclintită.”

“În 2020, agricultorii au ajuns până pe treptele Parlamentului și în fața Guvernului, iar actualii guvernanți, care atunci se aflau în opoziție, s-au grăbit să se alăture lor, profitând politic de nemulțumirea celor care hrănesc o țară întreagă și reprezintă o verigă esențială a economiei naționale,” a spus Năstase.

El a subliniat că, în prezent, guvernarea ignoră “nemulțumirile legitime ale agricultorilor și ale societății dezamăgite.” Premierul desemnat a anunțat că se va întâlni cu reprezentanții sectorului agricol, dar întâlnirea ar putea avea loc abia săptămâna viitoare. “Această întârziere transmite un mesaj clar despre poziția Guvernului și a întregii guvernări pe care o conduceți în mod direct: incapacitate și un dezinteres mascat de promisiuni vagi și fonduri insuficiente,” a adăugat Năstase.

Năstase a criticat și actualul Guvern pentru lipsa de acțiune și a comparat situația cu cea din timpul fostului premier Natalia Gavrilița. “Guvernul, însă, nu pare preocupat de aceste probleme, continuând pe aceeași linie de indiferență și ineficiență,” a declarat el.

El a subliniat că este nevoie de soluții reale și a sugerat că Guvernul ar fi putut negocia cu Uniunea Europeană un program special de suport economic pentru fermierii din Moldova.

“Sper că în lista reprezentanților ‘sectorului agricol’ invitați la discuția cu premierul vor fi incluși și agricultorii din sudul țării, care solicită instituirea stării de urgență în agricultură,” a concluzionat Năstase.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata