Patru morți și stare de urgență în Polonia, din cauza furtunii Boris

0

Patru persoane au fost găsite decedate în zonele traversate de furtuna Boris, care a lovit şi alte ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România. Guvernul de la Varşovia a declarat luni stare de urgenţă pentru 30 de zile în regiunile din sud-vestul Poloniei, ce au fost afectate de inundaţii, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Începând de joi, zone întinse din Austria, Cehia, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria au fost lovite de un vânt violent şi de precipitaţii masive.

“Avem patru persoane decedate în zonele afectate de catastrofă”, a declarat pentru AFP Katarzyna Nowak, purtătoare de cuvânt a poliţiei poloneze, precizând că deocamdată nu au fost stabilite cauzele exacte ale deceselor.

Premierul polonez a anunţat luni un ajutor imediat în valoare de un miliard de zloţi – 260 de milioane de dolari – pentru regiunile poloneze afectate de furtuna Boris, care a lovit Europa Centrală şi de Est.

Starea de urgenţă se aplică unor părţi din Silezia Inferioară, Silezia şi Opole. Starea de urgenţă le conferă autorităţilor puteri sporite pentru a emite ordine, drepturile şi libertăţile civile fiind temporar restrânse.

Spre exemplu, autorităţile pot ordona mai uşor evacuarea anumitor locuri sau pot interzice prezenţa cetăţenilor în anumite locuri.

Ploile persistente au provocat inundaţii în sud-vestul Poloniei, la graniţa cu Republica Cehă. În micuţa localitate Kłodzko din Silezia Inferioară, străzi întregi au fost acoperite de ape şi o persoană a murit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata