Premierul Dorin Recean a discutat cu cetățenii din comuna Sărata Veche, raionul Fălești

0

Prim-ministrul Dorin Recean a discutat, în seara zilei de ieri, cu cetățenii din comuna Sărata Veche, din raionul Fălești. Șeful Executivului a vorbit oamenilor despre măsurile realizate de Guvern în diverse domenii, care au impact direct asupra calității vieții lor: educație, sănătate, agricultură și infrastructură. 


De asemenea, prim-ministrul a subliniat faptul că integrarea în Uniunea Europeană și procesul de preaderare va oferi multiple posibilități suplimentare de dezvoltare a localităților. „Văd aici, la Sărata Veche, o comunitate implicată și căreia îi pasă de viitorul țării noastre. Trebuie să fim o echipă, doar împreună vom putea să construim Europa aici, la noi acasă, în fiecare sat și oraș, pentru bunăstarea fiecărui cetățean al Republicii Moldova”, a spus premierul Dorin Recean.


Locuitorii comunei au relatat, la rândul lor, problemele cu care se confruntă și lucrurile care îi preocupă cel mai mult. Printre acestea se regăsesc lipsa locurilor de muncă, creșterea veniturilor proprii ale comunității, a nivelului pensiei, dezvoltarea agriculturii și accesul la servicii medicale mai calitative. 


Sărata Veche este una din cele mai mari localități din raionul Fălești. Din comuna Sărata Veche mai fac parte satele Sărata Nouă și Hitrești, iar populația comunei numără circa 4300 de locuitori. În cadrul primei ediții a Programului „Satul European”, în satul Hitrești a fost construit sistemul de aprovizionare cu apă potabilă. Pentru a doua ediție, în comună urmează a fi investite alte aproape 10 milioane de lei pentru a finaliza construcția sistemului de canalizare din Sărata Nouă, care va acoperi toate necesitățile localității.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata