Un mare producător de cablaje auto închide o fabrică în Bulgaria și o deschide în Moldova

0

Producătorul de cabluri pentru industria auto, „SE Bordnetze-Bulgaria“ EOOD, parte a grupului japonez Sumitomo Electric, a anunțat un plan de reorganizare a activității sale în Bulgaria pentru următorii doi ani.

Conform comunicatului primit de BTA, compania va închide una dintre cele două fabrici din țară, situată în orașul Mezdra, până la sfârșitul lunii martie 2025. A doua fabrică, aflată în orașul Karnobat, va continua să funcționeze, dar cu o capacitate redusă, și va optimiza aproximativ 100 de locuri de muncă din cele 1000 existente, începând din februarie 2025.

Decizia de reorganizare a fost luată ca urmare a creșterii costurilor de producție în Bulgaria, în special a costurilor ridicate cu forța de muncă, ceea ce a afectat negativ capacitatea companiei de a atrage noi proiecte de producție în serie pentru locațiile sale din Bulgaria. Producția urmează să fie mutată în fabricile Sumitomo Bordnetze din Republica Moldova și România.

„Ne pare foarte rău să anunțăm această decizie. De mai bine de șase luni, am depus eforturi pentru a găsi soluții alternative care să ne permită să menținem volumele de producție actuale în Bulgaria. Cu toate acestea, ritmul rapid al creșterii costurilor salariale a făcut ca aceste eforturi să fie imposibil de susținut. Știm cât de dificilă este această situație pentru angajații noștri, mulți dintre ei fiind alături de noi de mulți ani. În plus față de respectarea tuturor cerințelor legale privind încetarea activității, vom oferi pachete compensatorii și un program de relocare pentru angajații afectați”, a declarat Taner Mutlu, directorul operațional al „SE Bordnetze-Bulgaria“ EOOD.

Fabrica din Mezdra, care a fost deschisă în 2008 și unde lucrează aproximativ 950 de angajați, va fi închisă complet. Totodată, fabrica din Karnobat își va reduce capacitatea de producție, optimizând 100 de posturi.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata