Elvetia: Mai multe persoane au fost arestate dupa ce o femeie a murit intr-o „capsula sinucigasa”

0

Poliția din Elveția a efectuat mai multe arestări după ce o femeie și-a pus capăt vieții folosind o capsulă de sinucidere Sarco, într-un caz considerat a fi primul de acest gen. Autoritățile din regiunea Schaffhausen au reținut „mai multe persoane” suspectate că au încurajat și asistat la sinucidere.

Deși moartea asistată este legală în anumite circumstanțe în Elveția, capsula Sarco a generat controverse. Dispozitivul, care poate fi operat de persoana care dorește să-și încheie viața fără supraveghere medicală, a fost folosit într-o cabană din zona Merishausen. Poliția a recuperat atât dispozitivul, cât și cadavrul.

Ministrul de Interne al Elveției, Elisabeth Baume-Schneider, a declarat că capsula „Sarco” nu este conformă cu legislația elvețiană, deoarece permite unei persoane să își pună capăt vieții fără asistență medicală. Capsula, inventată de australianul Philip Nitschke, ridică importante întrebări etice și legale, având în vedere că sinuciderea asistată în Elveția este permisă doar cu recomandarea și sub supravegherea unui medic.

Criticii se tem că designul modern al capsulei ar putea să încurajeze utilizarea sa, iar faptul că nu necesită supraveghere medicală este considerat îngrijorător. De asemenea, utilizarea azotului în interiorul capsulei este incompatibilă cu reglementările privind produsele chimice.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata