Trei deținuți din penitenciarul Cricova, acuzați de șantaj și agresiune pentru sume de peste 33.000 lei

0

Procurorii PCCOCS și ofițerii INI au destructurat o schemă de șantaj în penitenciarul din Cricova, în care trei deținuți au pretins peste 33.000 lei de la un alt deținut. Cei trei, cu vârste cuprinse între 24 și 36 de ani, l-au constrâns pe colegul lor să joace cărți pe bani, deși jocurile de noroc sunt interzise în penitenciar, și l-au agresat fizic pentru a obține sume de bani de la rudele acestuia.

În decursul anului 2024, deținuții au primit transferuri bancare de peste 23.000 lei și urmau să mai primească încă 10.000 lei. Situația a fost descoperită după ce o rudă a persoanei șantajate, care lucra în străinătate și făcea transferurile, a depus o plângere la întoarcerea în țară.

În urma perchezițiilor, desfășurate cu sprijinul echipelor ANP și „Pantera,” au fost confiscate telefoane mobile, cartele telefonice (una fiind înghițită de un deținut), documente legate de conturi bancare și substanțe interzise, care urmează a fi expertizate.

Cei trei deținuți, condamnați pentru omor și alte infracțiuni grave, vor fi transferați într-un alt penitenciar din Chișinău pentru continuarea anchetei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata