Gimnaziul din Limbenii Noi beneficiază de noi investiții pentru un mediu educațional de calitate!

0

Premierul Dorin Recean a vizitat gimnaziul din comuna Limbenii Noi, raionul Glodeni, unde acoperișul a fost complet reconstruit datorită Programului „Satul European”, cu o valoare a investiției de peste 3 milioane de lei.

Cu ocazia vizitei, directoarea școlii, Claudia Șatic, a prezentat realizările instituției și îmbunătățirile aduse condițiilor de activitate, inclusiv renovarea cantinei și modernizarea sălii de sport. De asemenea, clasa de informatică a fost dotată cu calculatoare moderne, grație contribuției unei absolvente a școlii.

„Investițiile în educație sunt esențiale pentru viitorul copiilor noștri. Este important să ne asigurăm că toate școlile din țară dispun de infrastructura necesară pentru a oferi studii de calitate,” a subliniat premierul.

Recent, au fost finalizate lucrările de pavare și instalare a băncilor la intrarea principală în gimnaziu, prin programul „DAR 1+3”, unde localnicii din diasporă au contribuit cu peste 100.000 de lei, la care s-a adăugat o sumă similară din partea primăriei. Guvernul Republicii Moldova a alocat peste 242.000 de lei dintr-un total de aproximativ 485.000 de lei.

Dorin Recean a discutat și cu profesorii instituției, evidențiind oportunitățile de dezvoltare și îmbunătățire a condițiilor de învățare pentru cei 130 de elevi care studiază aici. Premierul a abordat și măsurile adoptate de Guvern pentru a încuraja tinerii profesori să se angajeze în școlile din mediul rural.

Localnicii beneficiază de alte proiecte dezvoltate în cadrul programelor guvernamentale. Prin intermediul programului „Satul European Expres”, a fost amenajat un scuar modern în fața Casei de Cultură din Limbenii Noi, iar lângă primărie a fost deschis un Centru unic de prestare a serviciilor publice. Recent, localitatea a câștigat un nou proiect prin programul „Satul European”, ediția 2024, pentru un sistem modern de iluminare stradală.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata