„Nu ne puteți șterge din Moldova!” – Mesajul puternic al comunității LGBT+ într-un video care zguduie prejudecățile!

0

Centrul de Informații GENDERDOC-M, prima organizație pentru drepturile LGBT+ din Moldova, a lansat un spot video puternic, în care mai multe persoane din comunitate își afirmă apartenența la societatea moldovenească și resping stereotipurile legate de aderarea Moldovei la Uniunea Europeană.

În mesajul transmis, membrii comunității subliniază că sunt cetățeni ai acestei țări, vecini, colegi și membri ai familiilor din Moldova, și că existența lor nu depinde de aderarea sau neaderarea țării la UE.

„Noi am fost, suntem și vom fi aici, în Moldova, indiferent de parcursul european al țării,” afirmă persoanele din videoclip, contracarând propaganda care susține că aderarea la UE va aduce mai multe persoane LGBT+ în țară.

De asemenea, aceștia avertizează că neaderarea la Uniunea Europeană ar putea duce la plecarea masivă a tinerilor moldoveni în căutarea unei vieți mai bune, distrugând familii și speranțe.

Centrul de Informații GENDERDOC-M îndeamnă cetățenii să nu lase fricile și mesajele false să le domine viitorul, pledând pentru o viață trăită cu demnitate și în siguranță, într-o Moldovă prosperă și dezvoltată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata