Consumul de gaze naturale a scăzut cu 32 la sută în luna septembrie

0

Consumul de gaze naturale a scăzut cu 32,2 la sută în luna septembrie curent comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și a constituit 17,8 milioane de metri cubi. Totodată, față de luna august acest indicator a crescut cu 3,8 milioane de metri cubi, sau cu 27,5%, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor Moldovagaz, nivelul de achitare a consumului de gaze naturale la sfârșitul lunii septembrie se ridică la 99,2%, ceea ce constituie 6,513 miliarde lei. Cifra este cu 33,7% mai mică în comparație cu aceeași perioada a anului trecut, fapt care se explică prin diminuarea tarifelor.

Mai exact, consumatorii casnici au achitat 98,8% din sumele facturate în anul 2024. În cazul persoanelor juridice, ponderea transferurilor a constituit 98,7%, iar întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au achitat facturile în proporție de 100%.

În septembrie, 228 unități de consum au fost deconectate de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale pentru că posesorii acestora au acumulat datorii de circa 0,6 milioane lei. Totodată, față de 214 consumatori s-a aplicat condiția plații preventive, drept consecință a sistării anterioare a furnizării de gaze naturale pentru neachitarea în termen a contravalorii gazelor naturale consumate. 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata