Zelenski pornește într-un turneu european

0

Președintele ucrainean începe joi un turneu european, în căutare de sprijin. Volodimir Zelenski va merge în Marea Britanie, Franța, Italia și Germania, transmite News.ro.

„Mă voi întâlni cu liderii Marii Britanii, Franței, Italiei și Germaniei, separat în fiecare țară”, a anunțat Zelenski miercuri seara, în cadrul unei conferințe de presă la Dubrovnik, Croația, după un summit cu reprezentanții țărilor balcanice.

Prima vizită va avea loc la Londra pentru discuții cu premierul britanic Keir Starmer, și la Paris, pentru conversații cu președintele francez Emmanuel Macron. În cadrul vizitei din capitala britanică, oficialul ucrainean ar putea să se întâlnească și cu Mark Rutte, noul șef al NATO.

Următoarea destinație a turneului va fi Roma. Aici, Zelenski se va întâlni cu șefa guvernului italian, Giorgia Meloni, iar dimineața de vineri o va petrece cu Papa Francisc de la Vatican.

Ziua de vineri va continua la Berlin cu cancelarul Olaf Scholz. Vizita vine în contextul amânării Summitului de la Ramstein de sâmbătă, după ce președintele american Joe Biden și-a anulat vizita din cauza uraganului Milton care a lovit Florida.

În cadrul turneului, Zelenski urmează să repete cererile sale în materie de echipamente militare și să discute cu liderii vizitați despre al său „plan de victorie”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata