Ion Chicu, Natalia Morari și Tudor Ulianovschi acuză fraudarea alegerilor prezidențiale

0

După închiderea secțiilor de votare, liderii politici Ion Chicu, Natalia Morari și Tudor Ulianovschi au criticat procesul electoral și au adus acuzații grave de fraudă.

Ion Chicu, liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), a subliniat că alegerile au fost afectate de multiple nereguli. El a menționat că observatorii PDCM au fost refuzați în secțiile de votare din diasporă și a semnalat discrepanțe în listele electorale. Chicu a declarat: „Sperăm că Comisia Electorală Centrală nu va admite abuzuri și falsificări, astfel încât măcar ceva din voința poporului exprimat astăzi la alegeri să fie consfințită în rezultatul final.” Acesta a denunțat guvernarea actuală, afirmând că țara nu aparține unei „grupări criminale”, ci cetățenilor.

Natalia Morari, candidatul independent, a fost și ea vocală în privința fraudării. Aceasta a declarat că alegerile au fost „furate cu mult timp înainte”, acuzând actuala putere de manipularea procesului electoral prin numirea de lideri loiali în instituțiile cheie. Morari a spus: „Alegerile au fost furate când toți șefii SIS, ai procuraturii, ai poliției și ai CNA au fost numiți la ordinul Maiei Sandu.” De asemenea, ea a făcut apel la unitatea forțelor de opoziție pentru a apăra dreptul cetățenilor la alegeri libere și corecte.

Tudor Ulianovschi, de asemenea, a semnalat nereguli în timpul alegerilor, menționând că a observat o prezență redusă a alegătorilor în diaspora, în comparație cu alegerile anterioare. El a declarat că actuala guvernare a reușit să „fure votul și viitorul” și a promis că va discuta despre aceste abateri după finalizarea numărării voturilor.

Toți cei trei lideri au evidențiat nevoia de a continua lupta pentru o democrație adevărată în Republica Moldova și au cerut responsabilitate din partea autorităților în gestionarea procesului electoral.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata