Inovații și eficiență energetică la Zilele nZEB Chișinău 2024

0

Zilele nZEB de la Chișinău vin în întâmpinarea nevoilor și cererii tot mai mari din Republica Moldova, legate de construcțiile aliniate la cele mai noi standarde europene în construcții. Inspirate din succesul celor mai mari evenimente expoziționale de la București, dedicate construcțiilor nZEB în România, organizatorii Zilelor nZEB își propun să familiarizeze și publicul din Chișinău cu noile standarde și inovații în construcții. Clădirile la standard nZEB , al căror consum de energie este aproape egal cu zero (nearly Zero-Energy Buildings) reprezintă interes atât pentru specialiști și investitori imobiliari, cât și pentru publicul larg și persoanele fizice, care doresc costuri mici la întreținere, dar și confort. Zilele nZEB de la Chișinău se doresc a fi un prilej pentru cei interesați de a vizita standuri ce prezintă cele mai recente tehnologii și soluții eficiente de reducere a consumului de energie în clădiri. Evenimentul va avea loc la Facultatea de Urbanism și Arhitectură ( FUA) , Bulevardul Dacia, 39 (blocul de studii nr. 9), iar intrarea va fi gratuită.

Totodată, în cadrul Zilelelor nZEB de la Chișinău se vor desfășura Conferințele nZEB. Acestea vor reuni specialiști din domeniile construcțiilor și eficienței energetice, furnizori de soluții și tehnologii pentru realizarea clădirilor cu o performanță energetică ridicată, cât și reprezentanți ai mediului academic și autorităților publice locale. Zilele nZEB facilitează interacțiunea directă cu profesioniști din domeniul energetic, colaborarea și împărtășirea de idei pentru a contribui la un viitor mai sustenabil. Evenimentul este organizat ZEBRO România și ZUGRO Moldova cu suportul financiar al Programului RECONOMY și susținerea partenerilor EcoVisio, Facultatea de Urbanism și Arhitectură al UTM și Agenția Satoris PR & Digital.

Emilian Grigore, fondatorul ZEBRO, declară: „Consider că un viitor sustenabil începe azi. Am fondat Zebro România ca platformă de lobby și inițiative prin care să facem cât mai cunoscut conceptul nZEB: nearly zero energy building. Omenirea și planeta sunt în continuă schimbare. La fel și spațiile în care locuim sau muncim, ne relaxăm sau socializăm. Nu știu cum vor arăta orașele viitorului, dar aș putea spune că mi-aș dori la modul ideal să fie orașe verzi, orașe în care clădirile să producă energie în loc să consume. Orașe cu clădiri sustenabile și cu oameni care construiesc responsabil. Case cu confort sporit și consum de energie scăzut. Cred că promovarea conceptului de clădiri nZEB astăzi, aici, este un pas mic pentru împlinirea acestui vis. Suntem cu toții arhitecții propriilor noastre vise, dar ce frumos este când ne adunăm să fim împreunã arhitecții unui singur vis: un viitor mai sustenabil și mai frumos.”

Vizitatorii vor putea afla de la specialiștii prezenți la “Zilele nZEB” cum pot construi inteligent și prin ce mijloace pot reduce consumul de energie aproape de zero cu ajutorul soluțiilor propuse de expozanți: de la producători de materiale de construcții, termoizolații, tâmplărie, instalații, sisteme de ventilație cu recuperare de căldură, pompe de căldură și panouri fotovoltaice până la firme de montaj certificate, auditori energetici, profesioniști și producători de case modulare din lemn, metal sau din materiale de construcție alternative.

De asemenea, cei prezenți au oportunitatea de a participa gratuit la seminarii, prezentări și workshopuri pentru a afla ce materiale și tehnologii pot folosi, dar mai ales cum pot atinge standardul nZEB.

Despre ZEBRO

Zebro este o companie care prin intermediul inițiativelor derulate și a evenimentelor organizate până acum își propune promovarea și educarea publicului, în vederea noilor standarde din domeniul construcțiilor. Zebro furnizează soluții inovatoare pentru clădiri cu consum de energie aproape de zero (nZEB). Cu ajutorul platformelor și a inițiativelor sale, Zebro aduce sustenabilitatea în prim-planul industriei de construcții.

Despre ZUGRO

ZUGRO este furnizor de servicii mecanizate de izolare termică, hidro și fonoizolare din Republica Moldova. Aplicator autorizat Huntsman Building Solutions, ZUGRO produce si instaleaza izolatii cu spuma poliuretanica. ZUGRO face izolatii cu echipamente performante de izolare, lucrează cu materiale produse in UE, cu toate certificatele de calitate si cu performanțe termice mai înalte fata de metodele clasice.

Scopul companiei este să contribuie la crearea unei Moldove energo-eficiente, independente energetic, cu locuințe confortabile, izolate eficient si cu facturi mici pentru racirea si incalzire.

Despre RECONOMY

Este un Program regional de dezvoltare economică incluzivă și verde al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida), implementat de HELVETAS Swiss Intercooperation în țările Parteneriatului Estic și ale Balcanilor de Vest. Programul își propune să sprijine tinerii și femeile, inclusiv pe cei din grupurile dezavantajate și excluse, să beneficieze de oportunități economice prin creșterea veniturilor și accesarea locurilor de muncă decente și verzi, în mod incluziv și durabil. Prin intermediul proiectului „Venituri și Locuri de Muncă mai Bune în Sectorul Construcțiilor și Renovărilor Eficiente Energetic”, RECONOMY urmărește să îmbunătățească funcționarea pieței în Armenia,

Azerbaidjan, Georgia, Moldova și Ucraina, prin dezvoltarea competențelor verzi, crearea de servicii pentru afaceri competitive și consolidarea unui mediu favorabil dezvoltării afacerilor.

Despre EcoVisio

Este o asociație de mediu din Moldova, care implementează proiecte de mediu, inclusiv în domeniul Eficienței Energetice, prin comunități care împărtășesc principii similare: trai simplu și sustenabil, cooperare în loc de concurență, unitate în diversitate, transparență și încredere, calitate și atingerea excelenței.

Despre SATORIS PR & Digital

Organizator de evenimente corporate şi expoziții din 2017

Mai multe informații veți găsi în curând pe canalele de social media dedicate evenimentului, cât și pe pagina ZEBRO.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata