200 de mii de lei pentru soluționarea unei cauze penale. Un bărbat a fost reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență

Ofițerii CNA au efectuat percheziții în cadrul unui dosar de trafic de influență la domiciliul unui bărbat din raionul Dubăsari. Acesta este bănuit că ar fi cerut de la un bărbat mijloace financiare ilicite pentru a influența decizia pe o cauză penală aflată în instanță. 

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi pretins 200 de mii de lei, susținând că ar avea influență asupra unor magistrați de la Curtea de Apel Chișinău pe care i-ar putea determina să adopte o decizie favorabilă pe dosarul în care este vizat un agent economic. Astfel, în cadrul acțiunilor de urmărire penală, au fost documentate mai multe întrevederi dintre bănuit și persoana de la care ar fi pretins bani, fiind fixată transmiterea unei tranșe de 20 de mii de lei din suma pretinsă. 

Astăzi, ofițerii CNA, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău, a percheziționat domiciliul bănuitului, iar de la fața locului au fost ridicate telefoane mobile, purtători de informații, carduri, înscrisuri de ciornă etc. Bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore și urmează a fi plasat în izolatorul CNA. 

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment