Accesul transportului privat pe teritoriul cimitirelor va fi limitat

Primăria municipiului Chișinău anunță că va restricționa accesul automobilelor pe teritoriul mai multor cimitire din oraș în perioada 19-24 aprilie 2023. Măsura are scopul de a facilita lucrările de salubrizare și amenajare în vederea sărbătorii Paștelui Blajinilor.

Cimitirul „Sf. Lazăr” din strada Doina, 189 va fi primul care va fi închis pentru automobile începând cu data de 19 aprilie. Celelalte cimitire din oraș vor fi închise începând cu data de 20 aprilie. Lista completă a cimitirelor afectate poate fi consultată pe site-ul primăriei.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care doresc să viziteze mormintele rudelor decedate, primăria va asigura transport gratuit cu autobuzele pe anumite rute. Astfel, pe 23 și 24 aprilie, se vor putea folosi gratuit rutele de autobuz nr. 27, „C” și „D” către Cimitirul „Sf. Lazăr”. Programul de circulație al autobuzelor va fi afișat la stațiile de transport public și pe site-ul primăriei.

Primăria municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii să respecte măsurile de siguranță sanitară și să evite aglomerațiile în cimitire. De asemenea, primăria solicită colaborarea cetățenilor pentru menținerea curățeniei și ordinii în cimitire.

Comments (0)
Add Comment