Adolescent condamnat la închisoare pentru mesaje anti-Putin

Arseni Turbin, un adolescent rus condamnat la cinci ani de închisoare sub acuzația de terorism, i-a spus mamei sale într-o scrisoare trimisă recent că a suferit abuzuri fizice și psihologice în centrul de detenție pentru minori din Moscova în care se află acum.

Susținătorii lui Turbin, care au publicat un fragment din scrisoare pe Telegram, bănuiesc că, pe lângă faptul că îl agresează, colegii de celulă ai adolescentului ar putea să-i fure mâncarea, relatează publicația rusă Meduza. Arseni Turbin a fost condamnat la cinci ani de închisoare în luna iunie, înainte de a împlini 16 ani.

Adolescentul este cea mai tânără persoană din Rusia condamnată pentru „extremism și terorism”. Procurorul responsabil de dosar susține că Arseni s-a alăturat, în vara anului 2023, Legiunii Libertate pentru Rusia, un batalion pro-Ucraina format din cetățeni ruși, și, la scurt timp după aceea, a început să distribuie pliante critice la adresa liderului de la Kremlin Vladimir Putin.

Turbin spune că nu s-a alăturat Legiunii Libertatea pentru Rusia și că nu a distribuit pliante din ordinul membrilor ei, ci din proprie inițiativă. Grupul rus pentru drepturile omului Memorial îl consideră pe Turbin drept un deținut politic.

În acest moment, Turbin se află în arest preventiv în așteptarea apelului la condamnarea sa.

ONG-ul OVD-Info deține informații despre 1.300 de cazuri de deținuți politici în Rusia, dar estimează că acest număr este mult mai mare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment