Agricultorii din mai multe raioane au ieșit și astăzi să protesteze

Agricultorii din mai multe raioane au ieșit și astăzi, 8 iunie, să protesteze. Fermierii anunță că intenționează să blocheze mai multe trasee naționale, lângă punctele de frontieră Sculeni și Leușeni.

„Vă informăm că azi sunt posibile în intervalul orelor 11/00-13/00 blocarea de către fermierii traseelor naționale lăngă vamele Sculeni și Leușeni, precum și drumurilor Hâncești-Leova, Orhei – Rezina și Bălți – Orhei. Cerem scuze de la cetățenii noștrii pentru incomodități temporare, dar nu au rămas alte metode de atragere a atenției la catastrofa financiară a agricultorilor mici și mijlocii”, anunță Asociația Forța Fermierilor.

Amintim că miercuri, 7 iunie, fermierii moldoveni au ieșit la protest. Agricultorii sunt nemulțumiți de activitatea guvernului Recean și spun că la întrevederea pe care au avut-o marți, 6 iunie, cu premierul, au auzit „doar promisiuni generale”. În aceste condiții, majoritatea agricultorilor mici și mijlocii riscă să falimenteze în câteva luni.

Agricultorii și-au scos tractoarele pe marginea traseelor din mai multe regiuni ale țării, precum Briceni, Edineț, Ocnița, Bălți, Soroca, Fălești. Au ieșit să protesteze și fermierii din Sîngerei, Căușeni, Leova, Hîncești, Cimișlia, Basarabeasca și Cahul. Aceștia, periodic, claxonează fără oprire. Lista revendicărilor fermierilor.

Comments (0)
Add Comment