Andrei Năstase și-a depus semnăturile la CEC, pentru a fi înscris la alegeri

Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat astăzi, 19 septembrie, documentele și listele de subscripție în vederea susținerii candidatului Andrei Năstase la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Politicianul s-a lansat în cursa pentru prezidențiale cu sloganul „Un președinte dedicat oamenilor și Moldovei în primul rând”.

În conformitate cu prevederile legale, CEC, în decurs de cel mult 7 zile, va verifica documentele și listele de subscripție prezentate și va emite o hotărârea privind înregistrarea sau refuzul înregistrării candidatului.

Totodată, CEC a recepționat și o cerere de înregistrare în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024.

Documentele au fost depusă de către Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa (PACE), cu opțiunea „DA”. 

De menționat că CEC a înregistrat până în prezent alte nouă formațiuni politice în calitate de participanți la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024. Partidele politice și blocurile electorale pot depune cererea de înregistrare în calitate de participant la referendum până la 20 septembrie 2024.

Lista tuturor grupurilor de inițiativă înregistrare de către CEC pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova la alegerile din 20 octombrie curent poate fi consultată aici.

Comments (0)
Add Comment