Atac armat în SUA: 6 adolescenți au fost spitalizaţi

Şase adolescenţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, au fost spitalizaţi în urma unui atac armat, în apropierea unui liceu din Aurora, în Colorado, însă viaţa nu le este în pericol, a anunţat poliţia din oraş, relatează AFP.

Cele şase victime ale tirurilor sunt liceeni şcolarizaţi într-o instituţie din vecinătatea parcului în care a avut loc atacul armat, a anunţat luni şefa poliţiei din Aurora Vanessa Wilson, transmite democracy.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Una dintre victime a fost supusă ”unei intervenţii chirurgicale de urgenţă”, însă ”ni s-a spus că nu au fost răniţi mortal”, a precizat într-o conferinţă de presă şefa poliţiei.

Autorii acestui atac armat, care ar putea avea legătură cu ganguri, erau în continuare fugari.

Mai multe cartuşe de diferite calibre au fost găsite la faţa locului de către anchetatori, iar unele focuri de armă au fost trase dintr-unul sau mai multe vehicule în mişcare.

Întrebată de un jurnalist despre acest mod de operare care aminteşte metode ale unor ganguri, Vanessa Wilson a răspuns că ”ancheta este abia la început”.

”Vom studia toate posibilităţile”, a adăugat ea, îndemnând martori ai scenei şi locuitori din zonă să vorbească, în vederea găsirii suspecţilor.

”Am nevoie ca toată lumea să fie scandalizată de ceea ce s-a întâmplat azi”, a spus ea, catalogând violenţa armelor de foc drept o ”criză a sănătăţii publice”.

Statul Colorado, situat în vestul Statelor Unite, a înregistrat unele dintre cele mai grave măceluri din istoria americană.

În 1999, doi adolescenţi au ucis 12 colegi de clasă şi un profesor la Liceul lor din Columbine.

În 2012, un bărbat puternic înarmat a ucis 12 persoane într-un cinematograf din Aurora, la proiecţia unui film din seria Batman, The Dark Knight Rises.

În martie, un bărbat înarmat a ucis zece persoane într-un supermarket, la Boulder, la 50 de kilometri de Denver, capitala statului Colorado.

Atacurile armate soldate cu numeroase victime rămân un flagel recurent în Statele Unite, în instituţii şcolare, supermarketuri sau la locul de muncă.

Însă blocaje în Congres – sub influenţa lobbyiului armelor de foc – fac improbabil orice progres major în acest subiect, în pofida unor îndemnuri din partea unor lideri politici, inclusiv ale preşedintelui Joe Biden, în vederea unei înăspriri a controlului circulaţiei armelor de foc.

Potrivit unor statistici compilate de către cotidianul american The Washington Post (WP), peste 256.000 de elevi au fost expuşi unei forme de violenţă cu arme de foc de la masacrul de la Columbine.

Acest bilanţ include victimele directe, dar şi martorii şi tinerii nevoiţi să-şi evacueze instituţiile din cauza unor focuri de armă.

Comments (0)
Add Comment