Atacul tragic din Germania: Olaf Scholz cere măsuri mai dure

Un băiat de doi ani și un bărbat de 41 de ani au fost uciși într-un atac cu cuțitul comis miercuri într-un parc din Aschaffenburg, în sudul Germaniei. Suspectul, un cetățean afgan de 28 de ani, a fost arestat în apropierea locului faptei, căruia i-a fost cerut să părăsească țara. De ce a fost încă în țară este una dintre întrebările care mai trebuie clarificate, notează presa germană.

Poliția refuză să speculeze asupra motivelor atacului, dar a confirmat că ancheta avansează „în ritm susținut”.

Acest incident are loc pe fondul unor serii de atacuri similare care au zguduit Germania în ultimele luni, amplificând dezbaterile legate de securitate și migrație, mai ales în contextul alegerilor parlamentare programate pentru 23 februarie.

Cancelarul Olaf Scholz a calificat incidentul drept „un act de teroare incredibil”, subliniind că „toleranța greșit înțeleasă” nu mai poate continua. El a cerut măsuri urgente pentru a preveni astfel de tragedii, solicitând clarificări privind prezența suspectului în Germania.

„M-am săturat de astfel de acte de violență care au loc la câteva săptămâni. De la făptuitorii care chiar au venit la noi pentru a găsi protecție, toleranța înțeleasă greșită înțeleasă este complet inadevată. Autoritățățile trebuie să muncească din greu pentru a afla de ce atacatorul se afla încă în Germania”, a declarat Scholz.

Lideri politici, inclusiv Christian Dürr, șeful grupului parlamentar FDP, au cerut o reuniune de urgență a miniștrilor de interne pentru a analiza cazul și a implementa măsuri mai stricte. Durr a subliniat necesitatea identificării și expulzării rapide a persoanelor suspectate de violență și a cerut o reuniune de urgență a miniștrilor federali.

„Trebuie să se asigure că potențialii criminali violenți și persoane suspecte din punct de vedere psihologic, precum făptuitorul din Aschaffenburg, sunt identificați și expulzați. Trebuie luate măsuri. Dacă cineva este obligat să părăsească țara sau și-a anunțat intenția de a părăsi ei înșiși țara, această plecare trebuie efectuată rapid. Nus e poate întâmpla ca cineva să dispară pur și simplu de pe radar”, a declarat Durr.

Problema securității și a migrației devine tot mai centrală în discursul public, în contextul unor atacuri recente, inclusiv cel din Solingen, unde un sirian suspectat de legături cu Statul Islamic a ucis trei persoane.

Guvernul german a introdus deja restricții, interzicând portul de arme albe în timpul adunărilor publice și în transportul pe distanțe lungi, însă criticii susțin că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a garanta siguranța cetățenilor.

Abonează-te la canalul nostru Telegram pentru știri actualizate direct pe telefonul tău!

Comments (0)
Add Comment